دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 570 KB
تعداد صفحات : 110
بازدیدها : 445
برچسبها : مدیریت واحد شهری مدیریت یکپارچه شهری برنامه ریزی شهری
مبلغ : 8500 تومان
خرید این فایلهدف علمی این تحقیق شناسایی و تعیین الگوی مدیریت واحد شهری (مطالعه موردی شهرستان گیلان غرب) می باشد.
اهداف فرعی:
1- تعیین رابطه بین اجرای مدیریت واحد شهری در گیلان غرب و کاهش هزینه های سازمانها
2- تعیین رابطه بین اجرای مدیریت واحد شهری در گیلان غرب و کاهش افزایش خدمات به شهروندان
3- تعیین رابطه بین اجرای مدیریت واحد شهری در گیلان غرب و افزایش رضایت شهروندان
4- تعیین رابطه بین اجرای مدیریت واحد شهری در گیلان غرب و کاهش موازی کاری در سازمانها
5-تعیین رابطه بین اجرای مدیریت واحد شهری در گیلان غرب و سرعت ارایه خدمات به شهروندان
چکیده:
با ایجاد مدیریت واحد شهری می توان به اداره امور به شکل مناسب و ارایه خدمات در زمان کم و با سرعت بیشتر اقدام نمود. مدیریت واحد شهری به دنبال جلب رضایت مراجعان می باشد. این رضایت از طریق ارایه خدمات متنوع، سریع و با کیفیت حاصل می شود. هدف از این تحقیق بررسی و ارایه الگوی مدیریت واحد شهری در شهرستان گیلان غرب می باشد. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات توصیفی می باشد. روش اجرای تحقیق پیمایشی می باشد. جامعه اماری در این تحقیق عبارت از کلیه مدیران، معاونین و کارشناسان ادارات، سازمانها و ارگانهای دولتی شهرستان گیلان غرب می باشد.
نمونه گیری به روش نمونه گیری هدفمند بوده و تعداد 182 کارشناس به صورت تصادفی انتخاب گردیدند.ابزار گرداوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بوده است. از روش های امار توصیفی و استنباطی برای تجزیه وتحلیل اطلاعات استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که بین اجرای مدیریت واحد شهری درگیلان غرب و کاهش هزینه های سازمانها رابطه معنادار وجود دارد.
همچنین نتایج نشان داد، بین اجرای مدیریت واحد شهری در گیلان غرب و افزایش خدمات به شهروندان رابطه معنادار وجود دارد. علاوه بر این یافته های تحقیق نشان داد، بین اجرای مدیریت واحد شهری در گیلان غرب و افزایش رضایت شهروندان رابطه معنادار وجود دارد.
کلید واژه ها: مدیریت واحد شهری، مدیریت یکپارچه، برنامه ریزی شهری، اداره شهر
اهمیت و ضرورت انجام تحقیق:
ضرورت خاص تحقیق از انجا نشات می گیرد که همه ساله مبالغ زیادی برای اداره امور اجرایی و ارایه خدمات در شهرها صورت می گیرد. علی رغم این شاهد ان هستیم که به دلیل موازی کاری و سرعت پایین ارایه خدمات توسط سازمانها و ادارات، رضایت چندانی برای شهروندان مشاهده نمی گردد. به نظر می رسد با اعمال مدیریت واحد شهری و به صورت یکپارچه می توان ضمن جلوگیری از اتلاف هزینه ها، به صورت منسجم به ارایه خدمات با کیفیت پرداخت. علاوه بر این با بررسی های به عمل امده مشخص شده است که تاکنون تحقیقات کمی پیرامون مدیریت واحد شهری انجام شده است. علاوه بر این ضرورت خاص انجام این تحقیق از انجا است که می توان به بومی نمودن مفاهیم و تئوری های تحقیق کمک نمود.
نوع حکومت و به تبع آن سیستمی که هر نظام حکومتی برای ادارۀ امور شهرها به کار می گیرد، همچنین حدود اختیارات و روابط حکومت شهری با سایر سطوح حکومت نقش اساسی و کلیدی در شکل یابی نظام ارتباط بین عناصر مدیریت و برنامه ریزی شهری ایفا می کند. در نظامهای متمرکز، میزان اعتماد به حکومتهای شهری، شامل فعالیتهای جزئی و کم اهمیت است و معمولاً فعالیت برنامه ریزی شهری از اختیارات حکومت مرکزی محسوب میشود. درحالیکه کشورهای دارای نظام غیر متمرکز، برنامه ریزی شهر به عنوان یک فعالیت محلی پذیرفته و انجام برنامه ریزی شهری را به حکومتهای شهری واگذار می کند.
در حال حاضر سه نوع سیستم حکومتی درجهان مشاهده می شود و عموماً هر کدام از کشورها به منظور اداره امور شهرها یکی از سیستمها را برمی گزینند. مثلاً در انگلیس نظام حکومت شهری نوع مستقلی از سیستم حکومت شهری در جهان است.
این سیستمها عبارتند از :
الف) سیستم غیرمتمرکز... در نظامهای فدرالی (سیستم فدرالی)
ب) سیستم غیر متمرکز در نظامهای متمرکز (سیستم بریتانیایی)
ج) سیستم نظارتی فرانسوی (سیستم ناپلئونی)
سیستم فدرالی در کشورهایی از قبیل ایالات متحده آمریکا، آلمان و هلند مشاهده می شود.
سیستم بریتانیایی در کشورهایی از قبیل انگلستان، استرالیا، کانادا، ژاپن و کشورهای اسکاندیناوی مشاهده می شود.
سیستم ناپلئونی: این سیستم در بخش وسیعی از جهان به خصوص کشورهای کمتر توسعه یافته مشاهده می شود. از جمله کشورهای آسیایی, آمریکای لاتین و فرانسه.
یکى از این الگوهاى مدیریتى که همواره به عنوان الگویى مطلوب و ارزان، مد نظر برنامه ریزان، قانونگذاران و مدیران شهرى بوده الگوى مدیریت شهرى یکپارچه مى باشد که اگرچه هیچ گاه در ایران جنبه عملى به خود نگرفته است اما همواره به عنوان الگویى آرمانى مدنظر گرفته است.مدیریت یکپارچه شهرى به عنوان یکى از ضرورت هاى امروزى در مدیریت شهرهاست، زیرا مسائل شهرها به صورت سیستماتیک و مرتبط هستند و مدیریت آنها نیز باید در اختیار یک سازمان یا ارگان خاص همکارى هاى سایر سازمان هاى مرتبط و درگیر باشد. با ایجاد مدیریت یکپارچه، برنامه ها و طرح ها به صورت یک دست و منظم انجام مى شود، یعنى هم در وقت و هزینه ها صرفه جویى مى شود و هم طرح ها با کیفیت و صحیح انجام مى شود. در ایران چون مدیریت شهرى در اختیار حدود 25 ارگان است، ساختار شهرها نامناسب و مسائل هر روز پیچیده تر و بر مشکلات شهرها افزوده مى شود. زیرا هر ارگان یا سازمانى با توجه به امکانات و بعد کارى خود به مسائل شهرى نگاه مى کند و دیدى جامع وجود ندارد. این سازمان ها نیز ارتباطات زیادى با هم ندارند و در مسائل با هم مشورت و مشارکت ندارند.شهردارى به عنوان یکى از متولیان مدیریت شهرى مى تواند یکى از گزینه هاى اصلى براى به عهده گرفتن سکان هدایت شهرها باشد. زیرا شهردارى بیش از تمامى ارگان ها با مردم و مسائل شهر درگیر و با آن دست و پنجه نرم مى کند. پس با ایجاد یک دفتر یا مرکزى به عنوان هماهنگ کننده و... در شهردارى مى توان از برنامه هاى عمرانى، اقتصادى، اجتماعی نابسامانى هاى موجود در شهرها کاست.
برنامه ریزی شهری هر کشوری تابع نظام برنامه ریزی آن کشور است و لذا متاثر از سطوح بالاتر برنامه ریزی است. از آنجایی که نظام برنامه ریزی کشور ایران بصورت متمرکز و از بالا به پایین است، به نوعی برنامه ها و سیاست گذاری های محله ای نیز تحت تاثیر آن قرار می گیرد.
مدیریت واحد شهری به معنی برنامه ریزی، اجرای و نظارت بر کلیه امور شهری از قبیل خدمات و زیر ساخت های شهری از طریق یک مرجع (شهرداری) می باشد. در مدیریت واحد شهری، شهرداری پس از تصویب برنامه های شهری توسط انجمن و یا شورای شهر، برای کلیه امور شهری از قبیل آموزش، بهداشت، ورزش، آب، برق، فاضلاب، پلیس و... که تماما زیر نظر اوست،بر اساس اولویت بندی برنامه ریزی نموده و بر اساس بودجه مصوب نسبت به اجرای پروژه ها در مناطق شهری مشخص شده، اقدام می نماید.
چکیده
فصل اول : کلیات تحقیق
مقدمه
بیان مساله
اهمیت و ضرورت انجام تحقیق
اهداف تحقیق
سوالات تحقیق
فرضیه های تحقیق
قلمرو تحقیق
فصل دوم : مبانی نظری و سوابق تحقیق
مقدمه
سیستمهای مدیریت شهری
مدیریت شهری یکپارچه در ایران
حوزه های مدیریت یکپارچه شهری
شناخت منافع مدیریت یکپارچه شهری ( شناسایی بیماری مدیریت شهری )
تامین زیر ساختها ( تامین تجهیزات برای عمل )
اجرای سیستم مدیریت یکپارچه شهری (انجام جراحی مدیریت شهری )
ضرورت استفاده از مدیریت یکپارچه شهری
مزایای مدیریت یکپارچه شهری
چالش های شوراهای شهردر مواجه با مدیریت یکپارچه
مداخله ها و حوزه های فعالیتمدیریت یکپارچه شهری
مداخله فرهنگ گرایانه
مداخله فرانوگرایانه
مداخله مردم گرایانه
مشارکت مردم در مدیریت یکپارچه شهری
سیر تحول مشارکت مردمی در برنامه ریزی شهری
تعریف مشارکت مردمی
لزوم مشارکت مردمی در فرایند مدیریت یکپارچه شهری
راهبردهای مشارکت مردمی در مدیریت یکپارچه شهری
اهداف مشارکت مردم در مدیریت یکپارچه شهری
ایده شهرسازی مشارکتی
عوامل ظهور ایده شهرسازی مشارکتی
مزایای مشارکت مردمی در مدیریت یکپارچه شهری
محدودیت های مشارکت مردمی
تئوری ها و نظریه های مدیریت یکپارچه شهری
لودیکو کوارونی
دیدگاه نظری کوارونی
برنارد چومی
اصول مورد بحث چومی در رابطه با مدیریت یکپارچه شهری
مفهوم مدیریت شهر
وظائف مدیریت یکپارچه شهری و شهرداریها
مدیریت شهری یکپارچه در کشورهای توسعه یافته
چالشهای مدیریت شهری یکپارچه
سوابق و پیشینه تحقیق
فصل سوم : روش شناسی تحقیق
مقدمه
روش و نوع تحقیق
روش گردآوری اطلاعات
جامعه اماری و نمونه گیری
ابزار گردآوری اطلاعات
روایی پرسشنامه محقق ساخته
اعتبار پرسشنامه
روش تجزیه و تحلیل داده ها
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
تجزیه تحلیل داده های تحقیق
ازمون فرضیه های تحقیق
فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات تحقیق
مقدمه
تبیین نتایج تحقیق
محدودیتهای تحقیق
پیشنهادهای تحقیق
مشکلات تحقیق
منابع